Curriculum vitae


Mijn studententijd heb ik doorgebracht in Leiden. Aan de Universiteit Leiden voltooide ik de bachelor International Studies, de minor Journalistiek en Nieuwe Media en vervolgens ook de master Journalistiek en Nieuwe Media.

Mijn eerste ervaring met schrijvende journalistiek heb ik al tijdens mijn studententijd opgedaan, bij het Leidsch Dagblad. Na een stageperiode ben ik bij deze krant als freelancer werkzaam gebleven. 

Daarna ben ik als onderdeel van mijn master stage gaan lopen bij BNR Nieuwsradio. Na afloop van de stageperiode mocht ik bij BNR blijven werken als redacteur. Uiteindelijk ben ik ruim 5 jaar bij de zender gebleven. Mijn laatste functie bij BNR was eindredacteur van de onderzoeksredactie. 

In de jaren daarvoor produceerde ik bij BNR onder meer de podcast De Strateeg (montage en (eind)redactie) en was ik samensteller van de buitenlandprogramma’s BNR De Wereld en Boekestijn en De Wijk.  Ook werkte ik op verschillende nieuwsredacties als redacteur en eindredacteur. Ik schreef bij BNR ook een groot aantal webartikelen over mijn eigen nieuwsverhalen.

Sinds 1 augustus 2022 ben ik freelancer. Ik doe sindsdien opdrachten op het gebied van journalistiek, (eind)redactie,  tekstschrijven en communicatieadvies.


W E R K E R V A R I N G

Freelance journalist

Aug 2022 – Heden

Journalistiek, tekstschrijven, eindredactie en communicatieadvies. Dat zijn grof gezegd de werkzaamheden die ik als freelancer verricht voor mijn opdrachtgevers. Dit zijn zowel journalistieke organisaties als bedrijven.

Opdrachtgevers:

BNR NieuwsradioHaagsch CollegeQuality SourceMediaplanetContentwayStage ContentRens de JongKRO-NCRV (Spraakmakers, NPO Radio 1 en Pointer)

(Eind)redacteur, BNR Nieuwsradio
Feb 2017 — Jul 2022

(Eind)redacteur van de onderzoeksredactie. Daarvoor (eind)redacteur/samensteller van verschillende nieuwsprogramma’s, zoals de Ochtendspits, en van meerdere podcasts, zoals BNR de Wereld, Boekestijn en De Wijk en De Strateeg.

Freelance redacteur, Leidsch Dagblad
Sep 2015 — Jan 2017
Op freelance basis schreef ik stukken voor het Leidsch Dagblad.


O P L E I D I N G

Journalistiek en Nieuwe Media (Master), Universiteit Leiden
Jan 2016 — Dec 2019
Masterdiploma behaald.

International Studies , Universiteit Leiden (Campus
Den Haag)
Sep 2012 — Aug 2015
Bachelordiploma behaald.

Politicologie, Universiteit Leiden 
Sep 2010 — Jan 2012

Engelse taalcursus, University of Edinburgh 
Apr 2010 — Jun 2010
Cambridge Advanced-certificaat en Cambridge Proficiency-certificaat behaald.

Gymnasium, Montessori Lyceum Rotterdam 
Sep 2003 — Jun 2009
Gymnasiumdiploma behaald.


V R I J W I L L I G E R  S W E R K

RC & VV V.O.C. Rotterdam
Jan 2002 — Heden
Al jarenlang ben ik, naast speler, vrijwilliger bij de voetbal- en cricketvereniging V.O.C. Ik heb in verschillende commissies gezeten en ben al jarenlang scheidsrechter. Momenteel ben ik hoofdredacteur van het clubmagazine VOCabulaire.

LVVS Augustinus Leiden
Aug 2010 — Dec 2015
Tijdens mijn studententijd was ik lid van de Leidse studentenvereniging Augustinus. Ik ben voor verschillende commissies actief geweest, waaronder de commissie die verantwoordelijk is voor de inschrijving van nieuwe leden.


R E F E R E N T I E S

Referenties zijn op aanvraag beschikbaar